Zachariáš a tajemství stříbrných tenisek

Inspirujte se a motivujte děti k procházce Prahou prostřednictvím knihy. Nový příběh pro děti odehrávající se v Praze vyšel nedávno v nakladatelství Fragment. Pojďte nahlédnout.

Letní dobrodružství, díky kterému poznáte Prahu i strašidla, která tam žijí!

Prostřednictvím zajímavého příběhu se děti seznámí s historií Prahy a zajímavými osobnostmi, které jsou s ní spjaty. Autorkami jsou Eva Hotovcová a Radka Bláhová. Krásně ji lustrovala Karolína Urbánková.

O Praze dětem: Čteme dětem o Praze - Zachariáš a tajemství stříbrných tenisek
V e-shopu Pražských zkratek – TADY!

Oficiálně je kniha na svém obalu určena dětem od 7 let, uvnitř knihy je doporučen věk od 8 let.
Já jsem ji přečetla společně s osmiletou dcerou v rámci večerního čtení.

Dcera je pokročilý čtenář, ale vzhledem k použitému fontu by knihu sama nikdy nedočetla do konce. Textu je opravdu hodně. Pro samostatné čtení knihu doporučuji spíše od 9 let. Pro společné čtení nevidím důvod, proč nečíst i dětem od 6 let.

O Praze dětem: Čteme dětem o Praze - Zachariáš a tajemství stříbrných tenisek

Na konci knížky najdete mapu a tipy na procházku Prahou. Je skvělé, že kniha není objemná a rozhodně ji lze přibalit do batohu – při procházce Prahou tak můžete postupovat podle trasy, kterou šly i hlavní hrdinové knihy dvojčata Lí a Ráďa. Na konci knihy najdete mapy i tipy na procházku Prahou.

O Praze dětem: Čteme dětem o Praze - Zachariáš a tajemství stříbrných tenisek

Nepřehlédněte další příběhy z Prahy pro děti

Možná právě díky nim budete hledat jeden dům na Letné, tajnou uličku či průchod. Pojďte nahlédnout do našeho pravidelně aktualizovaného seznamu dětských knih o Praze.

Dětské knihy o Praze
Další tipy – TADY!
Stále si lámete hlavu, kam vyrazit v Praze s dětmi?

Každý měsíc rozesílám e-mailový zpravodaj o Praze pro děti. Přihlaste se k jeho odběru a mějte přehled, co se děje v Praze!

Napsat komentář